Om te beginnen met het wil ik u vertellen dat CMS staat voor Content Management Systeem of te wel een systeem om je content mee te beheren.
Nu vraag u zich misschien af wat content dan is. Content is alle inhoud van je website: teksten, foto’s, filmpjes, grafieken die relevant zijn tot het onderwerp van uw website.

De belangrijkste functionaliteit van een CMS is, in een afgeschermde omgeving en enkel voor beheerders en mensen die toegang hebben tot de achterkant van de website het eenvoudig kunnen toevoegen en aanpassen van de verschillende content op de website. Het schrijven van de content gebeurt dan vaak in een online tekstverwerker u hoeft dus geen kennis te hebben van HTML of CSS. De tekstverwerker zal overkomen als een tekstverwerker die u al kent van Word of Open Office.

Wat is WordPress?

WordPress is één van de meest gebruikte CMS systemen wereldwijd. Wat ooit is begonnen als blogsysteem is uitgegroeid tot eindelijk hét systeem waarmee veel websites en eenvoudige webshop mee worden gebouwd. Het bouwen van een website met WordPress is hierdoor steeds geavanceerder geworden, maar ook leuker. Kortom wat begon als baby is uitgegroeid tot een volwassen systeem.

Voordelen van WordPress

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van WordPress, maar de belangrijkste is toch wel dat je eenvoudig de content van uw website kunt beheren.

Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen, bijvoorbeeld:

  • De website is opgebouwd in een template. Hierdoor is de vormgeving van de website van te voren vastgelegd. Zo zorg je er dus voor de tekst en afbeeldingen (de content) automatisch in de juiste opmaak op de website worden getoond.
  • Je hebt geen technische kennis nodig om berichten te publiceren.
  • Meerdere mensen kunnen aan de website werken.
  • Bestaande content is eenvoudig aan te passen.
  • Het menu is op een eenvoudige manier aan te veranderen.
  • Het systeem kan snel worden uitgebreid met nieuwe functies door het toevoegen van één enkele plugin.
  • U wordt beter gevonden op Google omdat de website beter door Google wordt gerankt.

Nadelen van een WordPress

Uiteraard heeft elk voordeel ook zo zijn nadeel. Zo ook aan het gebruik van een WordPress.

Bij de nadelen van een WordPress kun je denken aan:

  • Veiligheid is lastig te garanderen: Als de website niet regelmatig wordt onderhouden, wordt de kans op het hacken van de website groter. En zo kunnen hackers via uw website mallware verspreiden. Echter bied Webdoop onderhoud aan voor uw website zodat bij u niet het geval is. Neem hiervoor contact op.
  • WordPress websites hebben onderhoud nodig en die wordt vaak vergeten. Door het achterstallig onderhoud werkt een website niet goed meer ook gaat het ten koste van de veiligheid. Het niet regelmatig onderhouden van de website liever vrijwel altijd problemen op.
  • De snelheid van de website kan door de vele geïnstalleerde plugins achteruit gaan.

Het u hulp nodig bij het beheren en onderhouden van uw website, of wilt u meer weten neem dan geheel vrijblijvend contact op.