Een SSL certificaat is een bestand wat ervoor zorgt dat er een beveiligde verbinding ontstaat tussen uw website en de browser van de bezoeker. Over die verbinding gaan vaak gevoelige gegevens, bijvoorbeeld als uw bezoeker u een contactaanvraag verstuurt via het formulier op uw website, of het delen van informatie op Facebook of wanneer hij of zij inlogt in uw website.

Om de gegevens te versleutelen (beveiligen) moet er gebruik worden gemaakt van een SSL certificaat. Een SSL certificaat kun je herkennen aan https:// in de adresbalk.
Een voorbeeld van een beveiligde website ziet u hieronder.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een website die niet is beveiligd. De gebruiker krijgt dan een waarschuwing in de adresbalk.

Verschillende types SSL certificaten

Er zijn een aantal type SSL certificaten, elke certificaat heeft zijn eigen functie. Hieronder ziet u een overzicht van de types SSL certificaten.

  1. Standaard certificaat: Dit certificaat is geschikt voor websites zonder commerciële functie, bijvoorbeeld: kerken of instellingen
  2. Certificaat met bedrijfsgegevens: Dit certificaat is geschikt voor kleine bedrijven die wel hun naam in het certificaat willen hebben staan maar niet zichtbaar in de browser, bijvoorbeeld ZZP’ers.
  3. Certificaat met bedrijfsgegevens en groene balk: Dit certificaat is geschikt voor webshops en grote bedrijven. Hierbij zie je wel de naam van het bedrijf op de balk vermeldt staan.

Hierboven ziet u een voorbeeld van het derde certificaat (Certificaat met bedrijfsgegevens en groene balk).

Voordelen SSL

Er zijn verschillende voordelen aan SSL. Dat zijn onder andere de volgende:

  1. Het verkeer van en naar uw website is beveiligd.
  2. Hogere waardering in Google.
  3. Zichtbare beveiliging voor de bezoeker.
  4. Betrouwbare uitstraling.

Waarom is SSL zo belangrijk?

Per 25 mei 2018 wordt er een nieuwe wet van kracht, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vanaf die datum geldt binnen de gehele EU dezelfde wetten en regels over het beschermen van persoonsgegevens.  Wat inhoudt dat bedrijven en instellingen per die datum de gegevens van de klanten moeten beveiligen (beschermen) en kunnen aangeven wat er met de gegevens gebeurt.

Ook op een website worden persoonsgegevens verwerkt, denk hierbij aan contactformulieren, inschrijven voor verschillende activiteiten, maar ook het delen van berichten door de bezoeker van uw website op Facebook moet via een beveiligde verbinding (SSL verbinding) gebeuren. Omdat SSL certificaten complex zijn om in te stellen helpen wij u graag op weg.

Voor meer informatie of het verkrijgen van een SSL certificaat, kunt u contact opnemen.