Ja dat is belangrijk want:

Na het ontwikkelen van een website begint het pas echt. Websites die “klaar” zijn moeten met enige regelmaat worden onderhouden om te zorgen dat ze snel, gebruikersvriendelijk en veilig blijven, anders gezegd “up-to-date”.
Regelmatig brengt WordPress updates uit die zorgen voor nieuwe functionaliteiten en verbeterde beveiliging zorgen. Hierdoor moeten WordPress-sites regelmatig worden geüpdate, zodat de website functioneel blijft. Dit geldt ook voor de plugins, die moeten ook geregeld worden bijgewerkt en gecontroleerd. Dit is verstandig om de volgende drie redenen.

  1. Updates bieden nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor bestaande functies, die zorgen dat de website gebruikersvriendelijk blijft voor bezoekers en beheerders.
  2. Updates en het onderhoud ervoor dat de website snel en toegankelijk blijft. Dit houdt de site ook interessant voor Google, die vaak let op de snelheid van de website. Door het regelmatig opschonen van de website blijft de website snel en veilig, wat ons brengt op het volgende punt;
  3. Websites moeten regelmatig worden onderhouden om ze veilig te laten blijven. Bij oude versies van WordPress en plugins worden altijd nieuwe veiligheidsrisico’s ontdekt die met nieuwe updates verholpen moeten worden. Als de WordPress-installatie of plugins te lang niet worden bijgewerkt, kunnen grote gaten in de beveiliging ontstaan. Oudere websites die niet meer worden onderhouden zijn daardoor kwetsbaar voor hackers. Daarom is het belangrijk om geïnstalleerde plugins of eventuele andere onderdelen regelmatig te controleren en waar nodig op te schonen of te vervangen.

Daarnaast is het verstandig om regelmatig back-ups te maken van uw website. Hierdoor kan een vorige versie van de website worden teruggeplaatst als de website door een fout niet meer bereikbaar is of inhoud verdwenen is.

Wilt u weten wat Webdoop op dit gebied voor u kan doen?
Bekijk dan onze onderhoudspakketten.